את המילה רשתות אנו פוגשים היום כמעט בכל תחומי היום יום וללא רשתות האינטרנט קשה לנו לדמיין את סדר היום או את ביצוע המשימות במקום העבודה. מסיבה זו שירותי ניהול רשתות נכללים היום בכל חבילת שירותי מחשוב. שירותים אלו כוללים כ-11 סעיפים שעליהם אחראי מנהל רשת שבידיו מופקדת המשימה ואני ממליץ לכם לבדוק את הרשימה הזו טרם חתימה על חוזה השירות מול חברת מחשבים, על מנת לוודא כי שירותי המחשוב שאתם עומדים לקבל יעניקו לרשתות התקשורת שמותקנות בעסק, את הטיפול המקצועי ביותר.
מה תפקידו של מנהל רשתות
תפקידו של מנהל רשתות הוא לפקח על כל המרכיבים של רשת המחשבים בחברה, לנהל את כרטיסי הרשת ולפקח על הפעילות של המודמים, לטפל ברכזות ובמתגים, בנתבים ובתוכנות מיוחדות לניהול רשתות מחשבים. על מנת לספק שירותי ניהול רשתות, עליו לעבור הכשרה מקצועית מקיפה ומדי חצי שנה לבצע רענון ועדכון הידע, מכיוון שתחום הרשתות אינו עוצר מלהתפתח. בנוסף, מנהל רשתות גם מבצע הגדרות והתקנות של ציוד רשת ומתחזק את הציוד הזה באופן שוטף. מנהלי רשתות מנוסים יוכלו גם לספק שירותי תכנון רשתות מחשבים חדשות ולעסוק באבטחת רשתות, אך אין תפקידם כולל תמיכה במשתמשים במערכות המחשוב. ניתור ושמירה על תקינות התשתיות לעומת זאת, יהיו באחריותו הבלעדית.
מה כוללים שירותי ניהול רשתות לעסק
ההמלצה שלי היא להגדיר את שירותי ניהול הרשתות בהתאם לצרכי העסק ומדי חצי שנה לעדכן אותם על פי השינויים שהתרחשו, זאת מכיוון שמאוד חשוב כי משימה של ניהול רשתות תתבסס על הצרכים המיידיים בעסק ולא על רשימת שירותים אקראית. שירותים שתמיד יכללו ברשימת שירותי ניהול הרשתות הם הקצאת כתובות רשת, הגדרה של פעולת פרוטוקול תקשורת, הגדרה של פרוטוקולי ניתוב וניהול אמצעי אימות המשתמשים.
אמיר רשף - מייסד ומנכ"ל משותף
SOL e-Marketing